Vragen?

We kunnen begrijpen dat je vragen hebt over het nieuwbouwproject 'de Staalmeester'

Ontdek antwoorden op veel gestelde vragen over 'de Staalmeester' in Vathorst. Hier bieden we inzicht in vragen die vaak gesteld worden over het kopen van een nieuwbouwappartement. Staat jouw vraag er niet bij? Aarzel niet om contact op te nemen met Makelaardij de Parel voor persoonlijke ondersteuning en verheldering.

Makelaardij de Parel
Wervershoofstraat 164
3826 EC Amersfoort
033 466 99 02
nieuwbouw@makelaardijdeparel.nl

Staalmeester Logo

Verkoopprocedure & planning

De verkoop gaat van start op woensdag 28 februari, van 17.00 tot 20.30 uur, in het 'Kruispunt' te Vathorst (Terschellingkade 22, 3826 DJ Amersfoort). 

Het is mogelijk om vanaf woensdag 28 februari 17:00 uur je voorkeuren en interesse kenbaar te maken via je persoonlijke account op de website. De inschrijving sluit op maandag 11 maart om 17:00 uur.

De inschrijving sluit op maandag 11 maart om 17:00 uur. De volgorde van ontvangst van de inschrijfformulieren heeft geen invloed op de toewijzing. Neem dus vooral rustig de tijd om alle documentatie door te nemen en om eventuele vragen te stellen. Mocht je hulp nodig hebben met inschrijven of vragen hebben over de procedure dan kun je contact opnemen met Makelaardij De Parel, zij helpen je graag.

In de week van 11-15 maart zal de toewijzing van de appartementen plaatsvinden en wordt de uitslag hiervan bekend gemaakt.

Indien je een woning krijgt toegewezen wordt als volgende stap een informatiegesprek met de makelaar ingepland. Hierna wordt de tekenafspraak gepland. Het is belangrijk dat je bij inschrijving al zicht heeft op de financiële haalbaarheid van je aankoop. Uiteraard kun je wel tekenen onder voorbehoud van financiering.

De bouw van ‘de Staalmeester’ start zodra 70% van de appartementen is verkocht en er een onherroepelijke omgevingsvergunning is afgegeven. De voorlopige prognose is dat de bouw rond de zomer van 2024 zal starten.

De bouw van de appartementen zal ruim een jaar in beslag nemen.

Planinformatie

‘De Staalmeester’ ligt in het deelplan Laak3, gelegen aan de Oeverweg. Het parkeerterrein ligt aan de Texelstraat-Noord. Het plan is bereikbaar vanaf de Verbindingsweg via Oeverweg.

Er worden 27 appartementen gerealiseerd.

'De Staalmeester' biedt een unieke woonervaring met 27 appartementen verdeeld over 7 diverse typologieën, elk vernoemd naar en gekenmerkt door metalen waaronder aluminium, ijzer, koper, lood, tin, titanium en zink.

IJzer | Er worden twee appartementen aangeboden van het type IJzer. De VON prijs is €240.000,- tot €250.000,-

Lood | Er worden vijf appartementen aangeboden van het type Lood. De VON prijs is €250.000,- tot €260.000,-

Zink | Er worden zeven appartementen aangeboden van het type Zink. De VON prijs is €260.000,- tot €275.000,-

Koper | Er worden zes appartementen aangeboden van het type Koper. De VON prijs is €310.000,- tot €320.000,-

Tin | Er wordt één appartement aangeboden van het type Tin. De VON prijs is €375.000,- tot €385.000,-

Aluminium | Er worden twee appartementen aangeboden van het type Aluminium. De VON is €380.000,- tot €390.000,-

Titanium | Er worden vier appartementen aangeboden van het type Titanium. De VON is €375.000,- tot €395.000,-

Ja, de definitieve verkoopprijzen zijn bekend, en zijn te vinden in op de website.

De types (Tin, Aluminium en Titanium) beschikken standaard over een parkeerplaats. Hiernaast zijn er twee parkeerplaatsen toegewezen aan de commerciële ruimten. De overige acht parkeerplaatsen zijn beschikbaar en kunnen worden aangeschaft voor €8.500,- VON.

Financiële informatie

Je koopt het appartement vrij op naam (v.o.n.). De aankoopprijs is inclusief (overdrachts)belasting en inclusief de notariskosten voor de overdracht. Dit betekent dat je als koper geen extra kosten voor de overdracht van het appartement betaalt, bovenop de koopsom. Het laten passeren van de eventuele hypotheekakte dien je wel zelf te betalen.

Wij vragen vooraf om een financiële check, deze is niet verplicht maar helpt zowel ons als jou om een goed beeld te krijgen of het appartement van jouw voorkeur financieel haalbaar is. Een financiële check zal uiteindelijk geen invloed hebben tijdens de toewijzing. Wij raden je aan om nu al een oriënterend gesprek in te plannen bij een financieel adviseur. Desgewenst kan Makelaardij de Parel hierin een adviseur aanbevelen. 

Ja, als je een appartement koopt ga je maandelijks servicekosten betalen. Servicekosten zijn de kosten die je betaalt aan de Vereniging van Eigenaren (VvE) voor het onderhoud en verzekering van het gemeenschappelijke eigendom. Alle leden van de VvE dragen servicekosten af. Hoe hoog de servicekosten bedragen is afhankelijk van het aandeel van de woning in het geheel. In de praktijk hebben we gemerkt, op basis van ervaringen bij andere projecten, dat de servicekosten doorgaans rond de €2,- per vierkante meter gebruiksoppervlak (GO) per maand liggen.

Je bent dan samen met je buren eigenaar van de gemeenschappelijke zaken van het appartementencomplex. Om het onderhoud en beheer hiervan te borgen, wordt een Vereniging van Eigenaren (VvE) opgericht. De VvE is verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van deze gemeenschappelijke delen. Als koper word je, samen met de andere eigenaren, lid van de VvE. Bij het lidmaatschap van de VvE horen servicekosten.

Ja, er geldt een zelfbewoningsplicht voor de appartementen tot en met V.O.N. € 275.000,-. Dit houdt in: de eerste 3 jaar geldt er een restrictie op de verkoop van de woning. Na deze eerste 3 jaar geldt de zelfbewoningsplicht nog 7 jaar, maar is het appartement wel vrij verhandelbaar. In totaal is er dus een zelfbewoningsplicht van 10 jaar. De gemeente kan op bepaalde gronden een ontheffing verlenen op de zelfbewoningsplicht.

Bouwinformatie

Ja, de V.O.N. prijs omvat een standaard badkamer en indien van toepassing, een standaard toilet. Deze omvatten standaard sanitair en een standaard tegelpakket van de leverancier van dit project. Tijdens het kopersoptietraject bestaat de mogelijkheid om deze sanitaire voorzieningen naar eigen wens te personaliseren. Belangrijk om te vermelden is dat het niet mogelijk is om de sanitaire ruimte casco op te leveren vanwege de samenhang met andere appartementseigenaren.

Nee, de V.O.N. prijs omvat niet standaard een keuken. Wel zijn er standaard aansluitingen voorzien zoals aangegeven op de tekeningen. Het project heeft een specifieke keukenleverancier geselecteerd die bekend is met alle mogelijkheden en details van het project. Bij de aankoop van een woning ontvang je een waardecheque ter waarde van €2.500,- (incl. btw), die je kunt inleveren bij deze projectleverancier. Uiteraard heb je de vrijheid om de keuken elders aan te schaffen indien gewenst.

De appartementen worden voorzien van een collectieve luchtwater warmtepomp die duurzame warmte onttrekt aan de buitenlucht. Deze warmte wordt via tussenmeters verdeeld naar individuele appartementen, waar vloerverwarming zorgt voor comfort en flexibiliteit in interieurinrichting. De Vereniging van Eigenaren is eigenaar van de gezamenlijke installatie. De kosten voor deze warmte worden aanvullend op de servicekosten in rekening gebracht, maar dit resulteert wel in een lagere individuele energierekening. De individuele boiler in de techniekruimte waarborgt voldoende warm tapwater voor de keuken en badkamer. Daarnaast minimaliseert decentrale mechanische ventilatie met warmteterugwinning en CO₂-aansturing warmteverlies, terwijl PV-panelen op het dak gedurende het hele jaar duurzame energie opwekken.